Atvirų durų dienoje – policijos pareigūno darbas iš arti

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2022-04-29
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Kasmet vis populiarėjanti garbinga ir išbandymų kupina policijos pareigūno profesija sulaukia didelio jaunosios kartos dėmesio. Ji apipinta įvairiais mitais, tad jaunimui dažnai kyla klausimų, ar labai sunku tapti policijos pareigūnu, kokių savybių privalo turėti asmuo, norintis tarnauti žmonėms, ar labai sunku mokytis Lietuvos policijos mokykloje.

Balandžio 27 dieną gimnazijos II klasės mokiniai lankėsi Ignalinos rajono policijos komisariate, kur vyko atvirų durų dienos renginys. Renginio metu sužinojome ne tik apie Lietuvos policijos mokyklą Mastaičiuose Kauno rajone, bet ir apie Mykolo Romerio universitetą, esantį Vilniuje. Lietuvos Policijos mokyklos Profesinių įgūdžių valdybos 1-ojo skyriaus vyriausiasis specialistas Sigitas Graužinis pristatė stojimo tvarką į Lietuvos policijos mokyklą, supažindino su reikalavimais pretendentams, atrankos etapais, mokymosi sąlygomis, kursantams suteikiamomis socialinėmis garantijomis. Jis kalbėjo, kad policijos pareigūnas niekada negali iš anksto numatyti, kokioje kritinėje situacijoje gali atsidurti, kokias prievartos priemones gali tekti panaudoti, todėl būtinas geras fizinis pasiruošimas, reikia mokėti tinkamai valdyti ginklą ir panaudoti specialiąsias priemones. O kelių policijos tarnybos pareigūnai pristatė naujausius policijos automobilius bei juose įrengtą specialią techniką.

Buvo įdomu ir naudinga, nes sužinojome, kokį kelią turi nueiti žmogus, kuris iš pradžių tik svajoja tapti policijos pareigūnu, o vėliau tos svajonės atkakliai siekia.

Solveiga Baranauskaitė, II klasės gimnazistė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos