Lietuvos gimtadienį paminėjome linksmai!

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2022-02-15
  • Kategorija: Renginiai

Mūsų Žemę Saulė išsirinko aukuru ir ant jos kūrena gyvenimo ugnį. Stabtelkime trumpam ir pasidžiaukime, kad turime rankas, akis, mintis, kad kvėpuojame gimtinės oru... Čia mūsų namai. Čia mūsų Lietuva.

Vasario 11 dieną per ketvirtą pamoką visa gimnazijos bendruomenė susirinko paminėti ypatingos datos – Vasario 16-osios – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos. II klasės mokiniai Solveiga Baranauskaitė ir Kirilas Maslabojevas priminė, kuo Lietuvai svarbi ši data. Tai – Lietuvos valstybės atkūrimo diena. 1918 m. Antano Smetonos vadovaujama Lietuvos Taryba, remdamasi pripažintąja istorine JAV prezidento Vilsono paskelbta apsisprendimo teise, paskelbė atstatanti nepriklausomą, demokratiniais pagrindais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniumi. 1918 m. vasario 16-osios aktu Lietuvos Taryba, vienintelė to meto suverenumo reiškėja, skelbė pasauliui ne naują Lietuvos valstybės atkūrimą, bet jos atstatymą. Gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė pasveikino gimnazijos bendruomenę su nacionaline švente, priminė, kodėl ši diena tokia brangi kiekvienam lietuviui, palinkėjo džiaugtis laisve ir paragino Lietuvos gimtadienį paminėti linksmai. Tad, vadovaujant choreografei Elenai Skripkauskienei, visa gimnazijos bendruomenė linksmai ir nuotaikingai pynė lietuvių liaudies šokių ,,Malūnėlis“, ,,Kiaulė grikiuos“ ir ,,Transfera“ raštą.

O eksponuojami gimnazijos koridoriuose mokinių darbai – piešiniai, gaminiai iš putų polistirolo, skirti Lietuvos gimtadieniui paminėti, džiugino ne tik gimnazijos bendruomenės narių akis, bet ir širdis.

Solveiga Baranauskaitė,  Kirilas Maslabojevas, II klasės mokiniai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos