Lietuvių kalbos dienos gimnazijoje

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2022-04-11
  • Kategorija: Renginiai

Valstybinė lietuvių kalbos komisija kvietė septintą kartą organizuoti Lietuvių kalbos dienas, organizuoti renginius, skirtus lietuvių kalbai, jos mokymuisi ir sklaidai, lietuvių kalbą, literatūrą ir kultūrą puoselėjusioms asmenybėms, kvietė daugiau skaityti ir kalbėti apie knygas, jų reikšmę, aptarti naujausius lietuvių ir užsienio autorių kūrinius.

Vidiškių gimnazijos šeštokai  aktyviai atsiliepė į kvietimą dalyvauti Lietuvių kalbos dienų renginyje – viktorinoje „Gimtųjų žodžių apkabintas“, kuri vyko kovo 22 dieną. Mokiniams buvo pateikti  klausimai apie lietuvių kalbą, jos originalumą ir savitumą. Tarp komandų virė tikra kova, nes kiekvienas teisingas atsakymas buvo vertinamas taškais. Suvedus rezultatus paaiškėjo, kad pralaimėjusiųjų šiame renginyje nebuvo. Visi smagiai praleido laiką kartu keliaudami klaidžiais kalbos labirintais, narpliodami mįslių voratinklius ir patarlių išmintį.

Balandžio septintą dieną gimnazijoje vyko netradicinė pamoka – viktorina, skirta Lietuvių kalbos dienoms paminėti ir nuveiktiems  darbams aptarti, į kurią susirinko I ir II klasių gimnazistai. Pamokos pradžioje antrokai supažindino su žymiausiais lietuvių kalbininkais, jų darbais ir kvietė patyrinėti parengtus plakatus. Pirmokai skaitė knygas, išrinko vieną, tą, kuri pakeitė gyvenimą, iliustravo ir kvietė pasigrožėti atliktais darbais.  Antrokai Pijus Kardelis ir Kirilas Maslabojevas organizavo  susirinkusiems gimnazistams viktoriną, skirtą lietuvių rašomosios kalbos tėvui Jonui Jablonskiui atminti. Netradicinės pamokos pabaigoje plojome konkurso – diktanto ,,Raštingiausias mokinys 2022’’ nugalėtojams. Pamoką apibendriname žodžiais: ,,Jei mokėčiau visas pasaulio kalbas, lietuvių kalba vis tiek būtų gražiausia!“

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė V. Maskoliūnienė

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė N. Mudėnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos