Viktorina „Gramatikos šalyje“

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-03-06
  • Kategorija: Pamokos kitaip

Kovo 6 dieną  penktokams  vyko netradicinė lietuvių kalbos pamoka-viktorina „Gramatikos šalyje“, skirta lietuvių kalbos dienoms paminėti. Į viktoriną mokinius pakvietė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Neringa Mudėnienė. Pamokos – viktorinos tikslas – skatinti mokinius domėtis gimtosios kalbos paveldu ir šiuolaikine kalba, motyvuoti įdomiai veiklai, išbandyti savo galimybes ir leisti pasireikšti kiekvienam grupės nariui kaip asmenybei.

Mokiniai turėjo ne tik atsakyti į klausimus iš lietuvių kalbos istorijos, literatūros, gramatikos, bet ir atlikti įvairias praktines užduotis. Svarbiausia užduotis – dirbti komandoje ir  kartu rasti atsakymus, priimti bendrą sprendimą. Buvo smagu stebėti, kaip nuo pat pirmos minutės  mokiniai įsitraukė į veiklą ir ėmė konkuruoti. O emocijų netrūko – buvo ir džiaugsmo, ir nusivylimo.

Viktorinos pabaigoje mokytoja padėkojo mokiniams už žinias ir sumanumą, apdovanojo saldžiais prizais, trijų komandų kapitonams pavaduotoja ugdymui Diana Simaškienė įteikė po knygą.

Neringa Mudėnienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos