Konkurse ,,Mūsų kalbinis kultūrinis kraštovaizdis“

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-03-21
  • Kategorija: Didžiuojamės

Kovo pradžioje vyko nuotolinis konkurso „Mano kalbinis kultūrinis kraštovaizdis“ baigiamasis renginys. Lituanistų sambūrio drauge su Valstybine lietuvių kalbos komisija, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutu, Lietuvių kalbos institutu, Lietuvių kalbos draugija, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija organizuojamas konkursas tampa vis populiaresnis. Pasak vertintojų, darbų kokybė kasmet gerėja, įvairėja pateikimo forma. Šiemet buvo gauti 185 darbai iš Lietuvos ir lituanistinių užsienio mokyklų. Juos vertino ne tik pagrindinė žiuri, bet ir dar trys kitos komisijos. Lietuvių kalbos draugija taip pat rinko geriausius darbus, tarp kurių pateko ir  mūsų gimnazijos II klasės gimnazistės Urtės Cicėnaitės ir IV klasės mokinio Kirilo Maslabojevo darbas „Mano Grybėnai“. Mokiniai gavo padėką už informatyvų ir nuoširdų darbą ,,Mano Grybėnai“ ir atminimo dovanas.

Džiaugiuosi gimnazisto Kirilo Maslabojevo pasiekimais, kurio stipriausioji sritis – fotografija ir filmų kūrimas. Kirilas socialiniuose tinkluose aktyviai dalijasi gamtos nuotraukomis, gimtojo Naujojo Daugėliškio vaizdais, akimirkomis iš kelionių po Lietuvą. Labiausiai jam patinka užfiksuoti gamtą ir gyvūnus. Nuotraukose stengiasi įamžinti tai, ką ne kiekvienas pastebi. Fotografavimas ir filmavimas – tai Kirilo meninė išraiška perteikti tai, kas visiems įprasta, kitaip. Visos Kirilo nuotraukos gražios, kupinos meilės ir ramybės. Pernai respublikiniam eilėraščių ekranizacijų ir fotografijų konkursui ,,KURIU – VAIZDU, GARSU, ŽODŽIU“ mokinys pateikė savo fotografijų ciklą ir darbus apibūdinančius kūrybinius tekstus. 2023 metais respublikiniam konkursui ,,Mūsų kalbinis kultūrinis kraštovaizdis“ pateikė filmuotą medžiagą ,,Dešimt minučių apie gyvenimą“, kurioje užfiksavo Vidiškių kaimo šviesuolės Vigalijos Matkėnienės šiltus praeities prisiminimus. Mokinys tapo laureatu 9–12 klasių grupėje.

Džiaugiuosi savo mokinių darbais ir tikiuosi, kad jie ir toliau sėkmingai žengs kūrybiniu keliu! Kviečiu visus susipažinti su mokinių darbu, pasimėgauti mūsų krašto vaizdais ir susipažinti su maža dalimi Grybėnų kaimo ir jo gyventojų istorijos.

Neringa Mudėnienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos