Sugrįžus iš konkurso „1:0 für Deutsch“ finalo

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2023-04-25
  • Kategorija: Didžiuojamės

Balandžio 19 d. Kaune jau devintą kartą įvyko konkurso „1:0 für Deutsch“ (1:0 vokiečių kalbos naudai) šalies finalas. Visos finale dalyvavusios komandos, tame tarpe ir mūsų komanda „SuperSpieler“,  jau buvo nugalėtojai – į šalies finalą jos pateko po to, kai komisija, įvertinusi 43 komandų pateiktus kūrybinius darbus, jų kūrybą įvertino aukštesniais balais. Renginyje iš viso rungėsi 15 stipriausių komandų, 5-6 klasės mergaičių ir berniukų, mėgstančių žaisti futbolą ir vokiečių kalbą.

Finale komandos buvo suskirstytos į grupes ir varžėsi įvairiose srityse – vokiečių kalbos užduotyse, komandų pristatymuose ir, galiausiai, renginį vainikavo futbolo turnyras.

Finale dalyvavo Vokietijos ambasados Vilniuje - Deutsche Botschaft Wilna kultūros ir žiniasklaidos skyriaus vadovė Anja Luther, Lietuvos masinio futbolo asociacijos Futbolas visiems prezidentas Sergejus Slyva, Goethe‘s instituto direktorė Anna Maria Strauß.  Renginį vedė nuolatinis šalies finalo vedėjas Vaidotas Rastenis.

Visos komandos buvo apdovanotos Lietuvos futbolo federacijos ir Lietuvos masinio futbolo asociacijos bei Goethe‘s instituto padėkos raštais, konkurso finalo dalyvių suvenyrais ir medaliais bei futbolo kamuoliais.

Sveikiname mūsų komandos „SuperSpieler“ narius Luką Mudinaitę (5kl.), Gabrielę Bukataitę (5kl.), Dominyką Chalujevą (5kl.), Armandą Palenčių (5kl.), Nojų Vilūną (5kl.) ir Augustą Garnevičių (6kl.), kurie drąsiai priėmė iššūkį pasiruošti ir dalyvauti šiame konkurse! Jūs ŠAUNUOLIAI!

Daugiau informacijos rasite čia:

https://www.facebook.com/GoetheInstitutLitauen

https://www.facebook.com/GoetheInstitutLitauen

www.goethe.de/lietuva/futbolas

Irmantas Nalivaika, neformaliojo švietimo mokytojas

Jurgita Raketienė, vyresnioji vokiečių k. mokytoja; anglų k. mokytoja metodininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos