Geros žinios iš konkurso „Temidė“

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2023-03-24
  • Kategorija: Didžiuojamės

Kovo 22 dieną gimnazijos abiturientų komanda dalyvavo konkurse „Temidė 2023“. Šis konkursas – tai Lietuvos policijos organizuojamas teisinių žinių patikrinimas, skirtas vyresniųjų klasių mokiniams. Teisinės žinios reikalingos visiems piliečiams, norintiems būti pilnaverčiais demokratinės visuomenės nariais. Jos padeda apsaugoti ne tik savo, bet ir aplinkinių teises bei leidžia užkirsti kelią nusikaltimams. Šiuo tikslu kasmet rengiamas teisinių žinių konkursas „Temidė“, kuris ugdo mokinių teisinį sąmoningumą, supratimą apie teisinę sistemą, skatina atsakingumą, pilietiškumą ir kūrybiškumą.

Mes, gimnazijos komanda, jau daug metų atstovaujame rajonui šiame konkurse. Mums patinka, kad šis konkursas yra vienas iš neįprastesnių, nes jame reikia parodyti ne tik savo žinias, bet ir kompetencijas bei gebėjimą mąstyti kritinėse situacijose, išnarplioti mįsles, sudėlioti neatitikimus, atrasti užuominas ir jas pritaikyti. Kasmet užduotys keičiasi, tampa vis sudėtingesnės ir „suktesnės“. Šiemet konkurso metu per dvi valandas turėjome atidaryti kuo daugiau užrakintų dėžių, kurių atrakinimas yra užkoduotas, o užraktus atkoduoti galima tik atlikus daug loginio ir nestandartinio mąstymo, sumanumo, žinių reikalaujančių užduočių. Tačiau ir tai dar ne viskas ir ne taip paprasta, kaip atrodo, nes kiekvienoje dėžėje yra daugybė mažų skyrelių ir stalčiukų, kurie irgi užkoduoti, užrakinti, paslėpti. Ir juos reikėjo įveikti.

Konkurse, kuris vyko Molėtuose, dalyvavo šešios Utenos apskrities komandos iš Utenos, Zarasų, Visagino, Molėtų, Anykščių ir mes – iš Ignalinos rajono. Džiaugiamės, kad mūsų komandai, kurią pervadinome iš „Etatiniai iš Vidiškių“ į „Vėl tie patys etatiniai paskutinį kartą“ (nes šiais metais baigiame gimnaziją) iš šešių dalyvavusių apskrities komandų pavyko iškovoti antrąją vietą, ir tik vienu tašku atsilikome nuo pirmosios vietos nugalėtojų molėtiškių. Komandą sudarė abiturientai Elzė Trubilaitė, Skaistė Meškelaitė, Skirmantas Strašinskas, Tauras Jokūbas Rakštelis ir Linas Martinkėnas.

Nors tai buvo dar vienas įsimintinas mūsų paskutinis kartas, tačiau tikimės, kad mūsų gimnazijos ateities kartos neapleis tradicijos atstovauti Ignalinai šiame konkurse ir nudžiugins bendruomenę dar geresniais rezultatais! Nes manome, kad šios žinios turi didžiulę naudą jaunajai kartai – teisės pagrindai kuria stipresnę, saugesnę visuomenę, praplečia karjeros galimybes. Labai dėkojame mokyklos socialinei pedagogei Jurgitai Rėkašienei už paskatinimą dalyvauti konkurse ir nuoširdų palaikymą. Taip pat už palaikymą esame dėkingi bendruomenės pareigūnei Jurgitai Zenkuvienei.

Linas Martinkėnas, IV klasės mokinys

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos