Pakvipo vasara ir atostogomis

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-06-17
  • Kategorija: Aktualijos

Įspėk, kas kvepia? Neįspėjai.

Lelijos? Liepos? Vėjai? Ne.

Taip kvepia princai ir kirpėjai,

Taip kvepia vakaras sapne.

                                           (Henrikas Radauskas)

Visa, kas mus supa, turi savo kvapą: miškas alsuoja savo kvapu, savaip kvepia jūra, pieva, žemė po lietaus, geležinkelio bėgiai... O kaip kvepia naujos knygos, saldumynai, uogos ir vaisiai! Ir mokykla turi savo kvapą, žodžiais nenusakomą, bet lengvai atpažįstamą.

Visus mokslo metus traukėme į plaučius tą nuostabų mokyklos kvapą, bet birželio 17 diena tapo paskutine diena mokykloje. Išgužėjome iš mokyklos ir nustebome, koks nuostabus vasaros su atostogų natomis susimaišęs kvapas! Išeitos programos, perskaityti vadovėliai, prirašyti sąsiuviniai, užpildytos pratybos, išmokta nemažai eilėraščių, formulių, išspręsta begalė uždavinių ir atlikta užduočių, organizuoti renginiai ir vykdyti projektai – baigėsi dar vieneri mokslo metai. Paauginę ir subrandinę mus, atnešę pergalių džiaugsmo ir nusivylimo kartėlio, teikę žinių ir ugdę kompetencijas, mezgę draugystes ir bendradarbiavimo ryšius. Užveriame mokyklos duris palikdami anapus didelius ir mažus pasiekimus, išdaigas ir mokyklinius rūpesčius. Atėjo laikas stabtelėti, apmąstyti pasiektus dalykus, pailsėti ir nusiteikti naujiems siekiams.

Linkiu visai gimnazijos bendruomenei saugiai praleisti atostogas, patirti malonių vasaros akimirkų, negrąžinamai pasiimti iš vasaros pačias gražiausias dovanas, ir ... rudenį vėl pradėti viską iš naujo.

Jūratė Sveikauskienė, direktorė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos