Emocinis klimatas mokykloje. Rezultatai

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-05-21
  • Kategorija: Aktualijos

2024 m. balandžio mėn. savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklose vyko tyrimas „Emocinis klimatas mokykloje“. Tyrimas atliktas vykdant 1–12 klasių mokinių, jų tėvų (globėjų, rūpintojų) ir mokyklų darbuotojų (pedagogų ir ne pedagogų) apklausas. Pagal apklausų rezultatus nustatytas emocinio klimato lygis, vertinant balais nuo 1 iki 10.

Mūsų gimnazijoje tyrime dalyvavo 138 mokiniai. Geriausiai jų įvertinti teiginiai : „Mokykloje turiu draugų“ (vertinimo reikšmė 8,5), „Aš pasitikiu savo mokytojais“ (8,22), „Žinau, kas mokykloje gali padėti“ (8,15). Prasčiausiai mokiniai įvertino šiuos teiginius: „Mokykloje jaučiuosi svarbus“ (6,43) ir „Atsakinėdamas bijau suklysti“ (6,46).

67 tyrime dalyvavę tėvai (globėjai, rūpintojai) geriausiai įvertino teiginius: „Džiaugiuosi, kad mano vaikas mokosi šioje mokykloje“ (9,21), „Esu informuojamas apie vaiko pasiekimus“ (9,24) ir „Mano vaikas mokykloje turi draugų“ (9,15). Prasčiausiai įvertinti teiginiai: „Mano vaikas iš mokyklos grįžta pavargęs“ (6,13) ir „Mano vaikas nerimauja prieš kontrolinius darbu ir kitus atsiskaitymus“ (6,54).

Gimnazijos darbuotojų apklausos rezultatai rodo, kad geriausiai vertinamas gimnazijos aplinkos jaukumas (9,22), saugumas (9,19) bei  galimybė susipažinti su įvairiomis naujovėmis ir taikyti jas savo darbe (9,14). Darbuotojai prasčiau vertina patiriamą per didelį darbo krūvį (6,44) ir gaunamą teisingą atlygį už savo darbą (6,76).

Daugiau informacijos apie respondentų emocinio klimato gimnazijoje vertinimą ir palyginimą su bendru savivaldybės mokyklų vertinimo vidurkiu galite rasti čia.

 

Dėkojame gimnazijos bendruomenei už aktyvų dalyvavimą tyrime ir džiuginančius tyrimo rezultatus bei dėmesį išsiaiškinant tobulintinas sritis, kad gimnazijoje svarbūs jaustųsi visi ir kiekvienas.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Diana Simaškienė

Tyrimo „Emocinis klimatas mokykloje“ puslapis Ignalinos rajono savivaldybės svetainėje: https://ignalina.lt/svietimas/svietimo-stebesena-ir-pazanga/tyrimas-emocinis-klimatas-mokykloje/636

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos