Nauja mokinių patirti edukacinėje stovykloje ,,Tekstilė animacijoje – 2“

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2023-06-08
  • Kategorija: Konkursai

Šiemet gegužės 29 d. – birželio 2 d. jau antrą kartą vykstanti kūrybinė stovykla vaikams „Tekstilė animacijoje - 2“ vėl sukvietė Ignalinos rajono mokyklų mokinius į animacinių filmų edukacines dirbtuves. Pušyno apsuptyje, šalia nuostabaus Lūšių ežero esančioje Gamtos mokykloje, 25 mokiniai gilinosi į animacijos meno paslaptis. Pirmąją edukacinės stovyklos dieną animacinių filmų režisieriai Valentas Aškinis ir Jūratė Leikaitė-Aškinienė pristatė savo kūrybą, papasakojo mokiniams apie animacijos subtilybes, supažindino su animacijos kūrimo galimybėmis, scenarijų rašymu, kadruotės dėliojimu, aiškino, kaip vyksta filmavimas profesionalia kamera. Mokinių komandoms savo idėjas įgyvendinti padėjo teatro kostiumo dailininkė, tekstilės menininkė, Vilniaus dailės akademijos dėstytoja Dovilė Gudačiauskaitė.

Vienas svarbiausių šios edukacinės stovyklos tikslų – tvarumas. Mokiniai animacinių filmukų veikėjus gamino iš įvairių tekstilės atraižų. Pasak šio projekto sumanytojos, tai vienas iš būdų parodyti augančiai kartai, kaip panaudojant tekstilės likučius ir pasitelkus kūrybiškumą galima sukurti naują meno kūrinį – animacinį filmuką. Tvarumo tema atsispindėjo ir Vidiškių gimnazijos komandos sukurtame animaciniame filmuke ,,(Ne)šalta meilė“. Pagrindiniai istorijos veikėjai – du naudoti šaldytuvai. Niekas iš komandos narių neatsimena, kaip ir kodėl kilo mintis sukurti animuotą istoriją apie dviejų šaldytuvų gyvenimą ir meilę. Tačiau laimėta II–oji vieta konkurse parodė, kad kartais ir pačios keisčiausios idėjos sulaukia savo pripažinimo.

Už dalyvavimą edukacinės stovyklos veikloje, kūrybiškas ir netikėtas mintis dėkojame visoms Vidiškių gimnazijos komandos dalyvėms: penktokėms Gabrielei Bukataitei ir Loretai Janutėnaitei, šeštokei Kamilei Dovidovai ir septintokėms Godai Maldžiūtei bei Gabijai Česokaitei, o už puikiai praleistą laiką ir gerą nuotaiką – Ignalinos Česlovo Kudabos bei Ignalinos r. Didžiasalio „Ryto“ gimnazijų komandoms ir jų mokytojoms.

Diana Gabrilavičienė, technologijų mokytoja ir merginų komandos vadovė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos