Apie konkursą „Moliūgų žibintai“

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2022-11-23
  • Kategorija: Konkursai

Spalio pabaigoje Ignalinoje vyko konkursas „Moliūgų žibintai“, kuriame dalyvavo visi norintys iš rajono mokyklų, įstaigų ir organizacijų. Konkurso tikslas – papuošti Ignalinos miestą. Jame dalyvauti panoro ir mūsų gimnazijos mokiniai, taip pat ir mažiausieji – pirmokai. Mažųjų laukė nemenkas iššūkis! Juk reikėjo ne tik pasirūpinti moliūgais, juos sumaniai išskaptuoti, dar nuvežti į Ignaliną ir ten sudėlioti pasirinktoje stotelėje, kurių buvo net devynios. Į pagalbą atskubėjo Jorio tėtis Kęstutis, kuris ir privežė daugybę didelių ir mažesnių moliūgų. Moliūgų atsinešė ir kiti vaikai. Beliko kibti į darbą. Linksmų ir piktų veidukų piešimas bei skaptavimas buvo labai įdomi ir linksma atrakcija vaikams, kuri truko kelias dienas. Kai darbas buvo padarytas ir net devyni moliūgai paruošti konkursui, reikėjo pasirinkti stotelę ir sugalvoti, kaip juos nugabenti į Ignaliną. Čia į pagalbą mažiesiems darbštuoliams atskubėjo gimnazijos ūkvedys Rolandas ir vairuotojas Vasilijus, kurie pasirūpino saugiu moliūgų pristatymu į pasirinktą vietą. Visą konkurso laiką prie Ignalinos autobusų stoties esančioje „Maisto stotelės“ teritorijoje moliūgų žibintai švietė ir džiugino praeivius primindami, kad atėjo tamsiausias ir niūriausias metų laikas ir kartu parodydami, kad išmonei ir fantazijai ribų nėra.

Pasibaigus konkursui į klasę atskriejo džiugi žinia. Pirmokai už aktyvų dalyvavimą konkurse apdovanojami specialiuoju prizu! Ir tą gardų prizą – didelį padėklą įvairių užkandžių ir saldainių – atvežė pati „Maisto stotelės“ savininkė Jūratė.

Vaikai pasigardžiuodami valgė užkandžius, džiaugėsi dovana ir dėkojo viešniai. 

Smagu buvo skaptuoti moliūgus, bet dar smagiau vaišintis skaniu maistu! 

Dėkojame mums talkinusiems Kęstučiui Urbonui už moliūgus, ūkvedžiui Rolandui Gulbinskui ir vairuotojui Vasilijui Spornui už transportą, o „Maisto stotelės“ savininkei Jūratei Skrebutei – už puikų ir skanų prizą.

Elena Abeciūnienė, pradinių klasių vyresnioji mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos