Kalėdinės puošybos konkurse – II vieta

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2021-12-21
  • Kategorija: Konkursai

Kalėdinės puošybos konkurse – II vieta

Ignalinos rajono savivaldybės administracija antrus metus organizavo kalėdinės puošybos konkursą ir kvietė jame dalyvauti rajono įmones, įstaigas, gyventojus. Konkursas skirtas skatinti bendruomeniškumą, kūrybiškumą, bendromis pastangomis puošti aplinką ir kurti šventinę nuotaiką.

Parodyti, kaip puošia savo namus, įstaigas ar aplinką panoro 17 konkurso dalyvių: 3 nuosavų namų ir 1 daugiabučio buto gyventojai, 13 įstaigų ir jų skyrių, įmonių, 1 bendruomenė. Konkurso dalyvių pastangas vertino savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta komisija. Buvo atsižvelgiama į kūrybiškumą, originalumą, vaizdo estetiškumo, kalėdinės nuotaikos perteikimą. Daugelį objektų komisijos nariai aplankė, apžiūrėjo vietoje, nufotografavo. Nemažai nuotraukų gauta iš pačių dalyvių.

Privačių namų kategorijoje pirmoji vieta vienbalsiai skirta kalėdišką dvasią spinduliuojančiai Ritos ir Raimundo Dudėnų sodybai Ceikiniuose. Antroji vieta – labai estetiškai ir meniškai papuoštai Dianos Biržietienės sodybai Trainiškyje, o trečioji – ignaliniečių Anos ir Manto Valentų namų puošybai.

Įmonių, įstaigų, bendruomenių kategorijoje laimėjo Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcija, estetiškai, originaliai įkūrusi miniatiūrinę Kalėdų rezidenciją, kurią galima aplankyti bet kuriuo metu. Antroji vieta skirta Ignalinos r. Vidiškių gimnazijai už kūrybingą knygų apie Harį Poterį idėjų ir personažų perteikimą puošiant mokyklos pastatą ir visas erdves. Komisiją nustebino mokyklos bendruomenės išmonė ir kūrybingumas. Dvi trečiosios vietos skirtos Ignalinos rajono kultūros centro Tverečiaus padaliniui, už kruopštų darbą ir etninės kultūros puoselėjimą, bei vienintelei iš bendruomenių konkurse dalyvavusiai Šiūlėnų kaimo bendruomenei, gražiai veiklai sutelkusiai bendruomenės narius, kurie puošdami aplinką ir administracijos pastatą įdėjo daug darbo ir išmonės.

Daugiabučių namų kategorijoje Augustės ir Austėjos Urbonaičių puošybai skirtas specialus prizas.

Visi konkurso nugalėtojai bus apdovanoti savivaldybės mero padėkomis ir atminimo dovanomis. Renginys nebus organizuojamas, dovanos bus perduotos asmeniškai.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos