I-oji vieta filmukų kūrimo projekte „Tekstilė animacijoje“!

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2022-06-13
  • Kategorija: Didžiuojamės

Nuo birželio 7 iki 10 dienos Paliesiaus dvare vyko edukacinė stovykla „Tekstilė animacijoje“, į kurią buvo pakviesta po dešimt mokinių iš Vidiškių, Ignalinos ir Didžiasalio gimnazijų. Vidiškiečių komandą sudarė šeštokės: Raminta Akinskaitė, Gabija Česokaitė, Viltė Petrulėnaitė, Goda Maldžiūtė ir Miglė Volkovskytė, septintokė Liepa Gruzdytė, aštuntokai Giedrė Petrulėnaitė, Rugilė Mačėnaitė ir Ramūnas Kurgonas bei vienuoliktokė Elzė Trubilaitė.

Pirmąją dieną susipažinome su projekto idėja, veiklomis ir vadovais: animacijos režisieriumi prof. Ilja Bereznicku, VDA dėstytoja prof. Žydre Ridulyte, tekstilės menininke Auste Jurgelionyte-Varne, tekstilės menininke Silvija Juozelskyte-Vaičiuliene ir garso režisieriumi Audriumi Šimkūnu. Vadovai, traukdami burtus, pasiskirstė komandas. Mums, vidiškiečiams, vadovavo profesorius I. Bereznickas, visiems, mažiems ir dideliems, gerai žinomas kaip animacinio filmo „Baubas“ kūrėjas. Susisodinęs prie stalo profesorius paaiškino, kaip kuriami filmukai, supažindino su tam skirta programėle. Mūsų užduotis buvo sukurti du filmukus. Tad, pasidalinę į dvi komandas ir susipažinę su medžiagomis, ėmėmės darbo. Apžiūrėję įvairių tekstilės medžiagų, siūlų, kailių, linų pluošto, tekstilinių atraižų ir kitų medžiagų įvairovę, nusprendėme kurti filmuką apie dviejų kandžių gyvenimą seno palto kišenėje. Kita komanda, pasitarusi su I. Bereznicku, pradėjo cirko idėjos gvildenimą.

Antrą ir trečią projekto dienas vyko įnirtingas darbas, kurio metu kūrėme savo filmukus, klausėmės garso režisieriaus A. Šimkūno paskaitos apie garsus, kurių įprastai negirdime bei įrašinėjome garsą savo filmukams.

Ketvirtoji diena buvo skirta filmų pristatymams ir peržiūrai. Ji prasidėjo garbingos komisijos pristatymu, kuri vertino filmukus ir skelbė konkurso rezultatus. Buvo skirtos trys prizinės vietos ir trys paskatinamosios nominacijos. Viena iš mūsų komandų, kurį kūrė šaunų filmuką iš cirko gyvenimo, laimėjo paskatinamąją nominaciją ir atminimo dovanėles, o kita komanda, kurią sudarė Raminta, Miglė, Liepa ir Elzė iškovojo I-ąją vietą ir buvo apdovanotos diplomais ir dovanomis. Projektą užbaigė į salę įvežtas didžiulis tortas, kuriuo vaišinosi dalyviai ir šventės svečiai.

Šis projektas – nuostabi patirtis mokiniams, kurie per keturias dienas išgyveno daugybę nuostabių akimirkų, nuo pažinties ir veiklų su komandos vadovais iki neįtikėtinai šaunių darbo rezultatų.

Audronė Krikščionaitienė, dailės mokytoja metodininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos