Mūsų ginklas – mūsų mokslas Lietuvai Tėvynei

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2022-11-18
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Lapkričio 17 dieną gimnazijoje lankėsi Silvija Skorkaitė, kuri gimnazistams  pristatė Generolo Jono Žemaičio Lietuvos Karo Akademiją – išskirtinį Lietuvos universitetą, harmoningai derinantį universitetines studijas ir karinį rengimą. Jame kokybiškai rengiami ir ugdomi visapusiškai išsilavinę ir atsakingi karininkai-lyderiai, vykdomi moksliniai tyrimai bei užtikrinamas mokymosi visą gyvenimą principų įgyvendinimas pagal Lietuvos Respublikos krašto apsaugos sistemos poreikius.

Mokiniai sužinojo Akademijos misiją, tradicijas, privalumus ir savitumus, atrankos etapus. Lektorė išaiškino priėmimo tvarką, karjeros perspektyvas, studijų galimybę užsienyje. Sužinojome, kokios yra Lietuvos kariuomenės pajėgų rūšys. Silvija papasakojo, kas ją paskatino rinktis šią profesiją. Pasidalijo savo patirtimi, stojant į LKA, įvardijo dalykus, kuriuos reikia įveikti, norint įstoti į Karo akademiją. Ji taip pat mielai atsakė į mokinių užduotus klausimus. 

Susitikimo metu kalbėjo ir apie karinį rengimą – kasdieninę kario duoną, kylančius iššūkius, fizinį, psichologinį pasiruošimą ir kariūnų dienotvarkę. Sužinojome, kokios asmens savybės yra diegiamos būsimam lyderiui: stiprus charakteris, pilietinės, patriotinės savybės, valios ugdymas, paklusimas tvarkai ir taisyklėms.

Lietuvos Karo Akademijoje ugdomas ne tiktai kariūnų fizinis parengimas, mokomasis karybos, ugdomas jaunųjų karių patriotiškumas, bet vyksta ir civilinių dalykų paskaitos, meno užsiėmimai. Galima studijuoti personalo vadybą, tarptautinius santykius, orlaivių pilotavimą, laivavedybą, logistiką ir kitas studijų sritis. Po studijų kariūnai įgyja pirmąjį karininko laipsnį ir tampa leitenantais.

Mikalojus Mirošničenko, III klasės gimnazistas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos