Ilgalaikės kvalifikacijos tobulinimo programos mokymai gimnazijoje

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2023-02-06
  • Kategorija: Aktualijos

Ilgalaikės kvalifikacijos tobulinimo programos „IT priemonių taikymo ypatumai pamokose, ugdant mokinių kūrybiškumą ir inovatyvumą “  II modulio mokymai Vidiškių gimnazijoje

Sausio 31 d. Vidiškių gimnazijoje įvyko antrasis ilgalaikės kvalifikacijos tobulinimo programos „IT priemonių taikymo ypatumai pamokose, ugdant mokinių kūrybiškumą ir inovatyvumą “ užsiėmimas užsienio kalbų mokytojams.

Užsiėmimo metu pedagogai trumpai pasidalino įžvalgomis, kaip sekėsi savo darbe taikyti pirmąjame modulyje aptartus interaktyvius užduočių kūrimo įrankius (Wordwall / LearnningApps / edpuzzle). Pasak ilgalaikės programos autorių Joanos Garnevičienės ir Jurgita Raketienės, technologijų naudojimas įgalina padidinti mokinių mokymosi motyvaciją ir įsitraukimą į procesą. Tą dažniausiai pastebi ir mokytojai, ir mokiniai, patys pripažįstantys, jog naudodamiesi technologijomis jie mokosi daugiau, aktyviau, padidėja noras lankyti mokyklą. Šiai dienai IKT pasiūla tikrai didžiulė, mokytojai gali patys sukurti žaismingas metodines priemones arba naudotis platformomis, kurios siūlo jau sukurtas žaismingas metodines priemones.

Antrojo modulio mokymų metu, mokytojai mokėsi dirbti  Jigsawplanet, StoryJumper, Book creator ir Padlet įrankiais. Mokytojos Joana ir Jurgita pasidalino savo patirtimi, kaip rengti ir taikyti pamokose užduotis, paruoštas būtent šiais įrankiais.

Pedagogai užsiėmimo metu buvo aktyvūs, noriai dalyvavo veiklose,čia pat bandė kurti interaktyvias knygas, uždavė klausimus, aptarė savarankiško darbo veiklas: parengti po vieną interaktyvią knygą, pritaikant įgytas žinias. Trečiojo modulio užsiėmimas numatytas 2023 m. kovo mėnesį.

Susirinkę mokytojai taip pat turėjo progą susipažinti su Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vykdomu  tarptautiniu ERASMUS+ projektu „EU-READ&ART“, kurį pristatė Loreta Aleknienė, Ignalinos viešosios bibliotekos direktorė. „EU-READ&ART” veiklos skatina skaityti knygas ir jas pristatyti kitokiu formatu nei esame įpratę – kuriant reklamuojančius anonsus (trumpus vaizdo įrašus įspūdžiams apie knygą perteikti), kad sudomintų ir motyvuotų kitus ją skaityti. Kurti anonsus galima kompiuterių, mobilių telefonų, planšečių ar kitokių įrenginių pagalba.

IRŠPT direktorė Rima Cibulskienė pasidalino informacija apie parengtą formaliajam ir neformaliajam ugdymui skirtą metodologiją „Migrantų integracija ir socializacija švietime“ bei  ilgalaikę (40 val.) kvalifikacijos tobulinimo programą „Imigrantų integracija ir socializacija švietime“. Išsamesnę informaciją apie šias programas galima rasti IRŠPT tinklapyje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos