Ilgalaikės kvalifikacijos tobulinimo programos „IT priemonių taikymo ypatumai pamokose, ugdant mokinių kūrybiškumą ir inovatyvumą “ mokymai Vidiškių gimnazijoje

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2022-11-29
  • Kategorija: Aktualijos

Lapkričio 24 dieną gimnazijoje įvyko pirmasis ilgalaikės kvalifikacijos tobulinimo programos „IT priemonių taikymo ypatumai pamokose, ugdant mokinių kūrybiškumą ir inovatyvumą “ užsiėmimas užsienio kalbų mokytojams. Programą parengė ir pirmąjį užsiėmimą organizavo fizikos ir informacinių technologijų mokytoja metodininkė Joana Garnevičienė ir Jurgita Raketienė, vokiečių kalbos vyresnioji mokytoja, anglų kalbos mokytoja metodininkė.

Užsiėmimo metu pedagogai trumpai pasidalino įžvalgomis apie IT aktualumą ir naudą šiandieninėje mokykloje. Susipažino bei išbandė tris įrankius (Wordwall / LearnningApps / edpuzzle), skirtus interaktyvių užduočių kūrimui. Bene aktualiausias ir daugiausia dėmesio sulaukiantis šių dienų įrankis yra Wordwall. Tai internetinė platforma, suteikianti laisvę kurti ir redaguoti turimą medžiagą. Leidžianti kurti interaktyvius žaidimus bei edukacines veiklas ar užduotis, kurias mokiniai noriai išbando naudodamiesi išmaniosiomis lentomis. Mokytojos Joana ir Jurgita pasidalino savo patirtimi, kaip rengti ir taikyti pamokose užduotis, paruoštas būtent šiais trimis įrankiais.

Pedagogai užsiėmimo metu buvo aktyvūs, noriai dalyvavo veiklose, uždavė klausimus, aptarė savarankiško darbo veiklas: parengti po vieną interaktyvią užduotį, pritaikant įgytas žinias. Antrojo modulio užsiėmimas numatytas 2023 m. sausio mėnesį.

https://www.irspt.lt/naujienos/ilgalaikes-programos-priemoniu-taikymo-ypatumai-pamokose-ugdant-mokiniu-kurybiskuma-ir-inovatyvuma-i-modulis/

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos