Dešimtokų pramogos mokslo metų pabaigoje: išvyka į Paliesiaus dvarą, turistinis žygis ir šventinė išvyka po Ignalinos krašto piliakalnius

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2021-06-10
  • Kategorija: Aktualijos

Gegužės 28 dieną su II klasės mokiniais išvykome į Paliesiaus dvarą, kur dalyvavome projekto „Puoselėjame Ignalinos krašto tradicinius amatus ir folklorą“ veiklose. Mokiniai rišė lėles, mezgė apyrankes, žaidė liaudies žaidimus ir dainavo liaudies dainas, mokėsi perskaityti aukštaitišką tekstą ir įspėti tarmiškų žodžių reikšmę. Diena prabėgo smagiai ir prasmingai.

Birželio 1-osios rytą išsiruošėme į turistinį žygį. Iš gimnazijos keliavome į Palūšę, o iš ten naujuoju taku palei Lūšių ežerą nužygiavome stovyklavietės Meironyse link. Ten kūrėme laužą, gaminome pietus, žaidėme, ilsėjomės, išbandėme ežero gaivumą ir tiesiog buvome visi kartu, nes būtent buvimo kartu labiausiai ir trūko šiais mokslo metais.

Birželio 5-toji – paskutinė šių mokslo metų diena. Tiek žinojo mokiniai tą dieną vykdami į mokyklą. O čia jų laukė staigmena – kelionė po žymiausius Ignalinos krašto piliakalnius. Piliakalniai pasirinkti ne atsitiktinai. Tą dieną piliakalnis tapo simboliniu laimės žiburiu, į kurį kopėme visus metus. Tad užlipę ant piliakalnių didžiavomės ir plojome tiems, kurie šiais mokslo metais pelnė aukštus pasiekimus ir gimnazijos direktoriaus padėkas. Išvykos pabaigoje Ladakalnio papėdėje mūsų laukė virėjos Birutės paruošti užkandžiai ir tradicinis mokslo metų pabaigos tortas.

Ačiū visiems, kurie prisidėjo prie šaunios mokslo metų pabaigos!

Audronė Krikščionaitienė, II kl. auklėtoja

Nepamirškite padėkoti autoriui